KRISTINA KOSEC - TINA - FOTO_TINA

Pojdi na vsebino

Glavni meni:

KRISTINA KOSEC - TINA

KDO SEM
Kristina Kosec, roj.: 07.08.1978. 
Osnovni šola v Vodicah pri Ljubljani
Srednja šola za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani 
                                 - zaključila sem jo leta 1996.

Pred srednjo šolo se nisem spoznala s fotografijo in ne s fotografskim aparatom, razen z nekaj malenkostmi, s katerimi me je seznanil oče. Zato sem se ob pričetku šolanja odločila, da si pridobim nekaj izkušenj v fotografskem studiu Repanšek. Tako sem se vsa štiri leta poleg srednje šole, učila še dela v foto studiu, kjer sem razvijala filme (črno bele ročno, barvne pa na Fuji stroju za razvijanje filmov), strojno sem obdelovala barvne fotografije, fotografirala sem ljudi za dokumente in sem se, seveda po naročilu, uspešno ukvarjala še s studijsko fotografijo: portreti, družinska fotografija, industrijski pripomočki in podobno. Med delom pa sem tudi prodajala foto opremo (fotoaparate, filme, okvirje itd.),  fotografirala razne dogodke in prireditve po naročilu. Foto Repanšek je imel štiri foto studie, zato sem pogosto menjavala tudi lokacije. Po srednji šoli sem se redno zaposlila v studiu Foto Repanšek.

Čez štiri leta sem dobila ponudbo za delo fotoreporterja v ugledni in uveljavljeni Foto agenciji Bobo. Z veseljem sem sprejela fotoreportersko delo ter se začela učiti fotografske dejavnosti za potrebe novinarstva in tiskanih medijev. V foto Agenciji Bobo sem fotografirala po osnovnem agencijskem načelu: „vse, kar vidiš in vse kar se dogaja pri nas in tujini, predvsem pa veliko politike. Fotografija je razdeljena na arhitekturo, detajle, dogodke  (gospodarski, politični, kulturni, ...), politiko, šport, naravo, kmetijstvo.... Tako sem veliko potovala po svetu z različnimi političnimi delegacijami, spremljala sem športne dogodke za agencijo Reuters (kasneje tudi druge dogodke, ki so bili zanimivi za mednarodno javnost), pripravljala sem različne vrste reportaž, obenem pa obnovila aktivno znanje angleškega jezika. Fotoreportersko delo za agencijo je pomenilo predvsem samostojnost: od organizacije dela do urejanja, izbiranja in pošiljanja digitalnih fotografij. V prvi vrsti je bila odločilna hitrost pri opravljanju nalog, oziroma naročil. Na stotine fotografij je bilo potem objavljenih v uglednih domačih in tujih časopisih ter revijah in na internetnih straneh.

Po sporazumnem prenehanju dela pri Foto agenciji Bobo sem dobila foto-reportersko delo pri Slovenski Tiskovni Agenciji. Delo je bilo enako kot pri prejšnji agenciji, sedaj pa delam vse to kot samostojni podjetnik. Seveda imam ogromno izkušenj s poročno fotografijo, uporabljam fotoaparat Nikon 800, objektivi Nikon 70-200mm in Tamron 24-70 mm, in Nikon bliskavico speedlight 910.


Moja spletna stran :      fototina.eu, tel: 031 356 874
 
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni